Nyheten för vecka 38

Eftersom jag inte har mycket att göra så tänkte jag att jag skriver nyheten för nästa vecka... 

Nyheten jag har valt att berätta om finns att läsa på Sydsvenskan.se. Det handlar om en 46-årig kvinna som var fast i en lägenhet i malmö i flera dygn. Där hon bands, piskade, misshandlades och blev utsatt för sexuella övergrepp. Det var en man på 50 år och en kvinna på 42 år som utförde dessa saker. Men nu är det över och mannen har dömts till sju års fängelse medan kvinnan klara siig med att bara få två. En annan man fick 6 månader fängelse för att inte ha anmält det. Den 50 åriga mannen har innan varit dömd för mord och han hade hotat kvinnan att döda henne med en yxa. I rtten förnekade de allt och det enda som den 42 åriga kvinnan erkände var att hon hade tvingat offret att överföra pengar till henne. 

Att man kan göra en sådan här sak som de gjorde är sjukt! Att de sedan kommer undan med ett ganska lindrigt straff är ofattbart. Menar de lär sig inte med en så mild bestraffning. Hon fick utstå flera dygn utan att ha gjort något och de sju och två år medan de har gjort mycket. Tycker att det är väldigt dåligt. Det är ju inte så att fallet har några frågetecken. de har funnit bevis. Att den andra mannen undanhöll att han visste vad som pågick borde känna sig dålig. För det är vad han är. Menar man säger en sådan sak om man vet det. 50 åringen som dessutom är dömd för mord tidigare borde få ett mycket hårdare straff eftersom han varit kriminll innan och har verkligen ine lärt sig. Hade detta hållit på länge hade kvinnan säkert inte levt.  

Här kan du läsa hela artikeln: ...
http://sydsvenskan.se/malmo/article366907/Sju-ar-for-grova-sexovergrepp.html


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Vitig fråga att diskutera. jag kan förstå att du tycker det är för lindrigt sraff för sådnan brott. Men är det säkert att strängare straff skulle hindra männiksor som uppenbart svårt psykisk störda? Bortsett från det vad tror du vi alla eller samhället skulle kunna göra för att förbygga denna typ av brott?

2008-09-15 @ 13:22:01
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0